Renovatie grachtenpand Amsterdam

Renovatie keuken
Transformatie van een gezellige maar onoverzichtelijke keuken naar een moderne keuken met zitje. De wens van de opdrachtgevers is veel bergruimte, praktische lade indelingen, een ruim aanrechtblad en een zitje voor het raam.
Omdat we te maken hebben met een historisch pand houden we de muren in tact. Ook de stenen vloer en radiator blijven onaangeroerd. De woonkamer heeft een lichtblauw gedecoreerd ornamenten-plafond. Deze kleur is doorgezet in de keuken (en wc op de gang). "Indien mogelijk koppel ik meubels van diverse functies aan elkaar. Dit geeft rust in het totaalbeeld en voorkomt loze ruimtes”. In dit geval loopt het aanrecht trapsgewijs door in het bankje.
Vanwege de smalle ruimte komen er geen bovenkasten, wel smalle planken en 1 hoge kast met een bijpassende houten trap.

Renovatie badkamer
Badkamer met kleurenpalet “Art nouveau”. We spiegelen de deur en het raampje en verwijderen het bad. Hierdoor hebben we de mogelijkheid een royale inloopdouche te creëren. De stijl van dit pand, Art Nouveau, inspireerde mij bij het maken van het vloermozaïek. Dit vormde de basis van het kleurenpalet. Kleurrijk maar niet druk. Originele details als paneeldeuren en het kozijn in de douche (met bankje!) contrasteren met de strakke vormgeving van het speciaal ontworpen wastafelmeubel en de inbouwkast.


MeubelmakerGoettimmerwerk
AannemerMarco Holdorp
Oplevering2022