Interieurontwerp herenhuis Haarlem

In april 2013 was de presentatie van het nieuwbouw project “Brouwershoek". Het werd een samenwerking tussen Huib Bakker Bouw en Inge Bouman.Uit de diverse gesprekken tussen de kopers en Inge ontstond o.a. deze opdracht: Het totale interieur ontwerpen voor dit vakantiehuis voor een gezin woonachtig aan de andere kant van de wereld. Tekeningen werden van schets tot 3D-visualisatie via de mail overgebracht. Zoals ik eerder aangaf houd ik van lange zichtlijnen en openheid. Dit is te zien in de entree en keuken. De stalen pui snijdt door het dressoir heen. De garderobekast loopt over in het dressoir. De tafel is maatwerk om in dezelfde stijl te blijven. 
Karakteristiek op de begane grond en de 1ste verdieping zijn de stalen puien. Ik houd van hun klassieke karakter. Het is tijdloos en stijlvol en voldoet aan de eisen; ruimtes van elkaar scheiden zonder dat het de ruimte visueel afsluit. Op de lange vensterbank kwam een bonte verzameling van kussen.
 
De ouderbadkamer staat in open verbinding met de slaapkamer, vandaar dat materialen en kleuren een eenheid vormen. Vanwege de hoge zolderruimte leek het mij praktisch 2 functies te stapelen, namelijk een slaapruimte óp de badkamer, zodat er één grote speelruimte ontstaat. De trap werd een architectonisch object met bergruimte.
Dankzij de ronde vensters komt er daglicht in de inpandige badkamer. Praktische zaken zoals, wasbakken, lades en klep voor de vuile was integreren in dit 4 meter lange wasblad.

In maart 2017 namen de bewoners afscheid van deze woning en lieten het grootste deel van het interieur achter.
De nieuwe bewoners afkomstig uit Australie , vielen als een blok voor dit huis. Het gezin miste nog enkele kasten een logeerkamer en een bureau waardoor mijn hulp weer werd ingeschakeld. Zo kon ik de stijl van het interieur voorzetten in de nieuwe meubelontwerpen.


Opdrachtgever
particulieren
Aannemer & Meubelmaker
Remko de Haas & Goettimmerwerk
Oplevering
zomer 2015 & najaar 2017