Architecten

Addis Architectuur
Collo Architecten

Makelaars

Hertog Makelaars
Mooijekind Vleut Makelaars

Bouwbedrijf

HBB Groep
H.P. Compier & Zn
Veldwijk Aannemers

Bouwkundig bureau

AV Bouwkunde

Meubelmakers

Goettimmerwerk
Adrichem Interieurbouw

Dit is wat ons onderscheidt

Inge Bouman Interieurarchitectuur staat voor kwaliteit en creativiteit. We werken vanuit een totaalvisie, waarbij alle onderdelen binnen het ontwerp zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd: van indeling en architectuur tot afzonderlijke interieur elementen en meubilair. De interieurs zijn onderscheidend in materiaalgebruik en oog voor detail, waarbij esthetische kwaliteit en praktische toepassing hand in hand gaan.

Dit is wie ik ben

Van idee tot realisatie

Een goed ontwerp komt niet uit de lucht vallen. Wij gaan uit van de samenhang tussen vorm en functie van een ruimte. We volgen daarom altijd een stappenplan om tot een goed interieurontwerp te komen.

Oriënterend gesprek

Wij zijn geïnteresseerd in uw wensen, eisen, budget en verwachtingen. Daarnaast heeft u waarschijnlijk ook vragen aan ons. We nemen de tijd voor een eerste ontmoeting en vinden een wederzijdse klik belangrijk bij het starten van een gezamenlijk ontwerpproces.

Offerteoverleg

Op basis van het oriënterend gesprek stellen wij een gespecificeerde offerte op. Deze offerte lichten wij persoonlijk toe bij ons op kantoor.

Schets Ontwerp (SO)

De reis gaat van start! Bestaande situatie archiveren, fotograferen, inmeten, (bouw)tekeningen opvragen, relatieschema opstellen en gesprekken met gebruikers. Digitale plattegronden maken van de huidige situatie. Diverse schetsmatige functie-indelingen (vlekkenplannen).

Voorlopig Ontwerp (VO)

Na overleg werken we de studie’s uit en komen we tot een indeling, het voorlopig ontwerp. Deze digitale tekeningen voorzien van vaste onderdelen zoals wanden, deuren, natte ruimtes, keuken, trap en vast meubilair. Met een collage van sferen illustreren wij onze gedachten.

Definitief Ontwerp (DO)

Selectie van één ontwerp uit het VO dat volledig aansluit op het concept en uitvoerbaar is. Onze 3D visualisaties, werktekeningen en elektraplannen maken het ontwerp inzichtelijk voor de aannemer en interieurbouwer. We zoomen in op badkamer en keuken. Een eigen ontwerp voorzien van plattegronden en aanzichten. Het gehele plan wordt tastbaar middels stalen en moodboards.

Meubels op maat

Het komt regelmatig voor dat wij een onderdeel uitlichten en hier een maatwerk-meubel van maken. (bijv. trap met kast, inbouwkasten, vensterbank-bank). Onze meubeltekeningen zijn gedetailleerd en geschikt voor de meubelmaker. Tijdens het DO bespreken wij om welke maatwerkmeubels het gaat en stellen we hiervoor een offerte op.

Technisch Ontwerp (TO)

Vooraf alles duidelijk omschrijven bespaart tijd en voorkomt minder vragen tijdens de uitvoering. Hierbij kunt u denken aan een materialenstaat en technische documentatie van verlichting of apparatuur. Voor het aanvragen van offertes stellen wij ons netwerk van aannemers en leveranciers ter beschikking.

Bouwbegeleiding & Ontzorgen

Een project realiseren vraagt om tijd en kennis. Dit nemen wij graag van u over. Zo bezoeken wij regelmatig de bouw en controleren of de uitvoering overeenkomt met de tekening. En zijn er vragen vanuit het bouwteam dan denken wij in oplossingen en brengen u hiervan op de hoogte.

Een offerte is maatwerk

Met bovengenoemde stappen tonen wij onze mogelijkheden aan. Wij zien uit naar een creatieve samenwerking!