Een nieuw kantoor bij Kol Tegels 
In november 2014 heb ik het besluit genomen om op een andere plek dan thuis mijn bedrijf voort te zetten. Dit vanwege de toename van opdrachten. De locatie waar dit zou kunnen plaats vinden kreeg ik doordat ik regelmatig bij Kol Tegels* kwam vanwege lopende projekten. Bij Kol Tegels hebben zich het afgelopen jaar Preyde Sanitair en eerder al Reijnhoudt & van der Zwet Haarden toegevoegd. En ook met die bedrijven hield ik al regelmatig contact. 
Met het idee om een studio te starten op het adres waar deze 3 bedrijven samen zitten ben ik naar de eigenaar Dick Kol gegaan. Het leek ons samen een mooi initiatief dat ik met mijn eigen werkplek een laagdrempelige inloop en adviespunt zou zijn voor de klanten.  De ruimte voor deze studio zou een visitekaartje mogen worden voor mijn bureau.
Naast het adviseren op het gebied van interieur èn exterieur lever ik ook meubels, verlichting en verf.
Sinds half november 2014 ben ik regelmatig aanwezig op maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag, vrijdag en om de zaterdag. De van oorsprong grote, groene ruimte kreeg sfeer door toevoeging van warme kleuren en verlichting. Hiermee was de basis gelegd. 
VERF
Mijn voorkeur gaat uit naar de verf van Pure and Original. (P&O) Een professionele kwaliteitsverf met natuurlijke pigmenten. Nergens kom ik betere kleuren tegen voor mijn interieurs. Volle kleuren, pasteltinten of aardse kleuren. Met de benamingen van deze kleuren is de keuze al helemaal gemaakt, want zie hier de kleuren Belgian biscuit, Aubergine Majestic Cloth, Elephant Skin en Potato Skin.
LOGO
Kom je bij Kol in de tweede hal dan zie je achterin deze hal een ruimte waar mijn logo op de muur staat. 

Mijn logo, dat staat!

Het tekstblok geeft aan wat de te leveren onderdelen zijn.

Bestaande nissen richt ik in met stalen. Tegels, beton, verf, tapijt, alles ton-sur-ton.

Nissen wand vol met stalen
VERLICHTING
Marcel Vittali mijn elektrotechnicus ontfermt zich over de verlichting.
Om niet te veel veranderingen aan te brengen laten we het systeemplafond hangen maar komen er aan dit plafond twee ruw houten planken te hangen waaraan mooie spots worden gemonteerd.
MEUBELONTWERP
Deze blokken kast die de achterwand siert, is een idee ontstaan uit noodzaak; Ik had een kast nodig voor mijn studio. En dus vroeg ik mijn meubelmaker van alle materialen die hij de afgelopen periode had gebruikt bij mijn opdrachtgevers diverse blokken te maken. Nu heb ik tevens veel voorbeelden van materiaal en afwerking om te laten zien. Zo zijn de verwerkte materialen; notenhout, eikenhout, berkenmultiplex, HiMacs (= Corian), zandcement, Black Mdf en lak mat gespoten. Heb je interesse?   Hij gaat in productie!

MEUBELMIX OUD EN NIEUW
Een antieke kast die ooit dienst deed als vitrine in een fournituren zaak . Nu perfect voor het opbergen van vakliteratuur, foto’s en tekeningen. 
Maquette’s uit mijn studietijd op de Kunstacademie. Toen ook al gefascineerd door hout en staal. 
TAFEL
De spreektafel wordt naar eigen ontwerp maar is nog in de maak bij Goettimmerwerk.
De stoelen van Verner Panton (Vitra) staan klaar voor ontvangst. 
MOODBOARD
Doordat ik dagelijks bezig ben met diverse materialen maar ook in aanraking kom met de nieuwste trends op het gebied van tegels vind ik het leuk combinatie’s te presenteren. Variatie’s van harde&zachte, gladde&ruwe,glanzende&matte, ton-sur-ton materialen.

VERLICHTING 
Werken met kunstlicht en is een gewilde aanvulling op het interieur-ontwerp.
Vaak vind men het toepassen van verlichting moeilijk. De meest knelpunten zitten in de keuze welke verlichting, waar, welke lichtbron, hoeveel en hoe breng ik dit over op de elektricien? En daarom zorg ik vaak voor een elektraplan & verlichtingsplan. ( in een aparte blog over verlichting zal ik uitleggen wat deze plannen inhouden)
Om een beeld te krijgen van de verlichting die ik adviseer, hangen en staan er diverse modellen.  Alle modellen zijn te koop en te bestellen. Een aantal favoriete merken van mij zijn Azimut, Dark, DCW Editions, Kunstlicht, LZF, Lasfera en Viso.

Voordat je de ruimte verlaat, mag je een visite kaartje meenemen! 
Ik hoop jullie te zien bij Kol Tegels. 
Stephensonstraat 31
2014 KB Haarlem