Hoi! Welkom op mijn eerste blogpost. Mijn naam is Tess en ik loop sinds vorige week stage bij Inge. Ik zit op het Hout- en meubileringscollege in Amsterdam en doe dit jaar eindexamen. Tijdens deze stage zal ik waar nodig Inge ondersteunen bij haar projecten, daar valt dus ook de blog onder. Ik zal in mijn blog posts natuurlijk interieur onderwerpen bespreken maar ik zal ook vertellen wat ik in de afgelopen week heb gedaan en hoe mijn ervaringen daarover waren. 
Maandag was meteen al een interessante dag. Ik ben de dag begonnen met mijzelf te verdiepen in merken die Inge toepast en de (lopende) projecten. Ik ben hierna begonnen aan 3D tekeningen voor een nieuwe klant op de Bakenessergracht. 
Inge had aan het einde van de dag een oriënterend gesprek met een toekomstige eigenaar van een visrestaurant. De klant had zich goed voorbereid en liet aan de hand van afbeeldingen zien wat hij in gedachten had en wat hij niet mooi vond. Aan de hand van zijn programma van eisen gaat Inge een interieurontwerp maken. 
Dinsdag ben ik verder gegaan met mijn 3D tekeningen. Ik kwam er al snel achter dat ik de schuine muren in de zolderverdieping niet zomaar schuin kreeg. Deze waren moeilijker in de tekening te krijgen dan ik eerst dacht. Nadat ik meerdere klasgenootjes een appje had gestuurd is het mij uiteindelijk wel gelukt. 
Woensdag zijn wij in de ochtend meteen naar een klant gegaan op de Wagenweg. Dit is een lopend project dat in april in uitvoering gaat.
De hele begane grond wordt verbouwd. Inge heeft hiervoor een electraplan, verlichtingsplan een keuken en diverse kasten ontworpen. Doordat wij met de elektricien door het huis zijn gelopen heb ik nu ook een goed beeld over de punten die uitgewerkt gaan worden.   
Donderdag heb ik geschilderd! Afgelopen winter heeft Inge in haar studio bij Kol Tegels een heerlijke inbouwhaard gekregen (Rheijnhoudt & van der Zwet Haarden), maar dit heeft er wel voor gezorgd dat de muur opnieuw geschilderd moest worden. Geen punt, dacht ik, dat doe ik wel even! Uiteindelijk heeft het mij de hele dag gekost, maar het resultaat is prachtig! We gebruikten hiervoor de verf van Pure en Original. Een mooie bruine kleur “Aubergine” met daarnaast een paars/blauwe kleur genoemd “Bohemian”
  

En toen was het alweer vrijdag. In de ochtend zijn de klanten van de Bakenessergracht langs geweest. Inge heeft haar verschillende opstellingen en mogelijkheden aan de klanten voorgelegd en zij hebben duidelijk en positief gereageerd. Dat is heel goed nieuws, want nu kunnen wij verder met het uitwerken van zowel de definitieve opstellingen als de 3D tekeningen en het kiezen van de kleuren en materialen. 
balkon huidige situatie
Mijn eerste week is mij erg goed bevallen. Samenvattend heb ik deze week al veel geleerd en heb ik ook al veel kunnen doen. Ik heb met meerdere klanten mee kunnen luisteren in de gesprekken, wat erg leerzaam was en wat ik ook nodig heb voor mijn eindexamen. 

Tot volgende week!
TESS