DOOR DE OGEN VAN DE STAGIAIRE, DEEL 6

Hoi! Welkom op mijn laatste blogpost. Deze post gaat over mijn laatste stageweken bij Inge.

In de studio is nu een stalen deur van Exclusive Steel te zien. Inge heeft de deur, zoals altijd, zelf ontworpen. Ze heeft ervoor gekozen om zowel een inwendige greep als een uitwendige hoge greep te gebruiken. Zo kan Inge aan iedereen die interesse heeft laten zien hoe dit eruit kan zien. De deur is stoer, stijlvol en functioneel.

Benieuwd naar de stalen deur en de mogelijkheden? Kom dan langs in Inge haar studio bij Kol Tegels. Graag willen wij Leo Rasenburg van Exclusive Steel bedanken voor het realiseren en uitvoeren van deze deur.

zicht vanuit keuken naar living

Maandag is de verbouwing op de Wagenweg begonnen. Inge heeft al haar 1:20 tekeningen van de meubels op maat en het ontwerp van de keuken opgehangen op de muren en heeft alles nog een keer doorgenomen met de aannemer, de elektricien en de klant. Dit is erg belangrijk want zo voorkom je onduidelijkheden tijdens de verbouwing.
Helaas gebeuren er ook problemen waar je op het moment zelf niks aan kunt doen. De aannemer kwam er al snel achter dat de achter pui van het huis op drie plekken doorgerot was. Helaas betekent dit dat de gehele achter pui vernieuwd moet worden.

Het plafond is eruit, een zolder erbij!

Na het eruit slopen van het verlaagde plafond, kwamen de werkmannen erachter dat er nog een afgetimmerde ruimte boven de wc was. Inge gaat nu een ontwerp maken zodat die ruimte gebruikt kan worden als extra opbergruimte. Helaas geen pot met goud, maar de klant kan nu in ieder geval goed haar kerstspullen opruimen!

Het stutten van de gevel vanwege een nieuw te plaatsen kozijn

op de plek van de oude keuken komt de nieuwe maar dan net even anders

er komt  nieuw regelwerk met gipsplaten aan het plafond tbc de verlichting

Dinsdag stond de dag vooral in het teken van 3D tekeningen maken. Het is belangrijk dat een tekening ook in de details klopt. Het gebruik van materialen in de tekening en het toepassen van bepaalde lichtpunten geeft de tekening een hele andere uitstraling.

PERSPECTIEF KANTOOR BARCALONA

Ook zijn we nu bezig met een uitbouw voor een woning in Haarlem. Door deze uitbouw komt er een eetkamer en een veel grotere keuken vrij. Deze keuken gaat Inge ook ontwerpen. Inge heeft vijf totaal verschillende schetsen gemaakt. De meest verschillende schetsen heb ik omgezet in 3D tekeningen, hierdoor zie je goed hoe de uitbouw bij de woning past en hoe de uitstraling is.

Woensdag is er een nieuwe opdrachtgever langs geweest voor een oriƫnterend gesprek. De opdrachtgevers hebben een huis laten bouwen in Aerdenhout. Het huis is ontworpen door een architect, maar de klant wil graag de badkamers op maat laten maken en heeft verschillende kasten die zij graag op maat wil laten maken. Inge gaat hier ontwerpen voor maken zodat alles een geheel zal worden.

Op donderdag heb ik de hele dag aan mijn stage opdrachten kunnen werken. Bij deze stageopdrachten hoort onder andere ook het analyseren van trends. Wat ik leuk vind aan Inge haar werkwijze, is dat Inge niet bezig is met de laatste trends. Natuurlijk is zij ervan op de hoogte welke trends er op dat moment belangrijk zijn, maar Inge haalt haar inspiratie uit steden waar zij naar toe is geweest. Deze inspiratiebronnen verwerkt zij dan in haar ontwerpen. Het is ook belangrijk dat je niet te veel focust op de laatste trends maar vooral bedenkt wat de klant mooi vindt en wat jij denkt dat de klant aanspreekt.

Vrijdag heb ik collages gemaakt voor verschillende klanten. Het is belangrijk dat je aan een klant kunt aantonen hoe kleuren en materialen samengaan. Een collage kan hier een goed voorbeeld voor zijn. In de onderstaande collage zie je verschillende materialen en kleuren een geheel vormen.

materialencollage; keramisch houten vloer, rood lakwerk, noten hout, Duropal, stenen haardplateau

Op vrijdag is er een prachtige lamp van het merk LZF opgehangen. De lamp bestaat uit twee lagen houtfineer die in natuurlijke bochten parallel aan elkaar lopen, die zorgen voor structurele en evenwichtige elegantie. Er wordt contrast gecreƫerd door het gebruik van twee kleuren houtfineer. Wij willen graag LZF Lamps en Ton Roozen van Illum Kunstlicht bedanken voor deze mooie lamp.

Studio Inge Bouman

Dit is mijn laatste blogpost voor Inge. Ik wil graag Inge bedanken voor de leuke, interessante, creatieve en vooral leerzame stage. Deze periode heb ik veel geleerd en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad.

Vanaf volgende week kunnen jullie blogposts verwachten van de nieuwe stagiaire: XXX!

TESS