Trap over laten lopen in een bank

Het zou fijn zijn als we alle meubels in het interieur royaal in een ruimte konden plaatsen. Maar dat is in de meeste woningen vaak niet mogelijk. We hebben te maken met beperkte ruimte. Daarom houd ik er van alle hoeken efficiënt te benutten.

Schetsontwerp voor rookkanaal dat in een nis verandert
Zo heb ik ooit een voormalige spouwmuur benut voor een kast op maat, een verhoogde vloer kreeg ondergrondse berging door middel van luiken en een onbenut rookkanaal werd opengebroken ten behoeve van een nis in een kleine badkamer. 
De kapconstructie wordt benut voor een hoogslaper

Ook hier word er gebruik gemaakt van de hoge ruimte door
 op een badkamer slaapplekken te creëren
En indien het mogelijk is gaan we de hoogte van de ruimte gebruiken met bijvoorbeeld een hoogslaper. Leuke bijkomstigheid is dat je je kamer vanuit een ander perspectief gaat zien. (En valt in de smaak bij jonge mensen!)
Ik adviseer bij kleine ruimtes functies te combineren, functies samen te voegen in 1 meubelstuk. Maak vanuit een aanrechtblad de eettafel, of maak vanuit een trap een bank met berging.

Een goed voorbeeld van efficiënt met de ruimte omgaan is een appartement in de Vijfhoek. Een blogpost dat binnenkort online zal komen.