Hi! Welkom op mijn wekelijkse blogpost. Deze blog gaat over week 3&4 van mijn stage bij Inge.
In de oktober woonmaand heeft KOL tegels verschillende prijzen verloot via Facebook. Waaronder ook 2 uur vrijblijvend interieuradvies van Inge. Dit is gewonnen door een gezin die in Heemstede woont. De winnaar is deze maandag gekomen en eigenlijk zonder een idee te hebben van de prijs die hij gewonnen had. Hij had geen afmetingen of afbeeldingen van de badkamer, die hij al een langere tijd wil vernieuwen. Maar door middel van grove maten en een omschrijving is het Inge gelukt om een advies/schetsen te maken. De klant is naar huis gegaan met meerdere mooie schetsen en gaat het plan aan zijn vrouw voorleggen. 
Afgelopen dinsdag werden de barstoelen van het project op de Brouwershoek geleverd. Ik had dit project alleen nog maar op de foto’s gezien, dus het was leuk dat ik alles nu in het echt kon bewonderen. Inge en ik hebben de barstoelen in elkaar gezet en ze staan nu supermooi op hun plek. Ze maken de keuken echt af!


Dinsdag zijn Inge en ik in de middag een taartje gaan eten bij de nieuwe koffieshop in de Vijfhoek; NATIVE. Echt een aanrader! 
Op woensdag zijn wij naar onze opdrachtgever in de Zijlstraat geweest. Daar hebben wij samen met Leo Rasenburg van Exclusive Steel de maten opgenomen voor de stalen deuren die de woonkamer zullen scheiden van de werkkamer. Deze deuren zullen ook werken tegen het warmteverlies. De deuren zijn ontworpen door Inge en zijn in productie genomen door Exlusive Steel. 
Naast deze stalen deuren had de opdrachtgever de vraag voor een oplossing tegen de inkijk van de woning. Omdat de opdrachtgever een groot liefhebber is van Kuifje had Inge het idee om silhouetten van zijn favoriete stripverhaal over Kuifje en kapitein Haddock op het raam te laten plaatsen. Inge is aan de slag gegaan met het ontwerp en dit zal binnenkort te zien zijn in de Zijlstraat.
Op donderdag hebben wij in de ochtend een opzet gemaakt voor de gezamenlijke advertentie met KOL Tegels, Hans Preyde Sanitair en Reijnhoudt & van der Zwet Haarden voor in de stadsglossy HRLM. We hebben verschillende opstellingen geprobeerd en daar is een selectie uit voortgekomen. Binnenkort te zien in de stadsglossy HRLM!

Aan het begin van de middag zijn wij langs gegaan bij De Mooiste Muren. We hadden een alternatief voor gordijnen nodig die al een jaar gelden waren uitgezocht door Inge. Het project loopt al een jaar, waardoor het wel eens voorkomt dat keuze van de gordijnen of dergelijke verandert. Er moest een gordijnstof komen voor in de woonkamer die zou combineren bij de bestaande meubels en het Delfts blauwe servies. Daarna zijn wij gelijk vertrokken naar Abcoude. Drie nieuwe luxe appartementen complexen vormen het project “Abcoudermeer” (lees blog Abcoudermeer). 
Er was op dat moment een gelegenheid voor de kopers en de uitvoerders om binnen te kijken. We hebben met de opdrachtgevers en met meubelmaker Christiaan Ottes van Goettimmerwerk afgesproken. Nadat wij door de modder de voordeur hadden bereikt, is Christiaan begonnen met het opmeten van de kasten die hij op maat gaat maken. Inge heeft de gordijnstoffen voorgelegd aan de klanten, zij hebben een keuze kunnen maken. Nadat de klanten al hun vragen aan Inge hadden gesteld over schilderwerk, stukwerk etc. vertrokken zij en zijn Inge en ik de maten van de ramen op gaan meten. Aan de hand van de afmetingen en de stof laat Inge een offerte maken.
Vrijdag hebben wij ons gericht op het verlichtingsplan voor het kantoorpand in Barcelona.

Recent heeft Inge een nieuwe zandkleurige bank in haar huis gekregen waarbij nog kussens uitgezocht moeten worden.

Een speelse binnenkijker bij Inge thuis

We hebben meerdere stoffen bekeken. Voor een interieurarchitect is het het aller moeilijkste om voor jezelf iets uit te kiezen…

pastedGraphic_1.png
De weken zijn erg snel gegaan. Ik heb weer veel kunnen zien en ben ik veel mee geweest naar de klanten. Dit is erg fijn want dan weet ik ook waar Inge het over heeft en krijg ik ook een beeld over hoe de ruimtes eruit zien. 
Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen en tot volgende week!
TESS