Hoi! Hieronder kun je mijn ervaringen van mijn tweede stage week lezen.
Maandagochtend kwam Leo Rasenburg van Exclusive Steel langs in de studio voor het opmeten van de muuropening. Wij krijgen namelijk een prachtige stalen deur in de studio, deze kunnen wij dan laten zien aan de opdrachtgevers en het geeft onze studio natuurlijk een mooie uitstraling. 
In de middag zijn wij langs gegaan op de Bakenessergracht. Hier hebben wij enige punten besproken met de aannemer en hebben wij de belangrijkste maten opgenomen.
Hierna ben ik de hele middag bezig geweest met de 3D tekeningen van de uitbouw van het balkon/serre.
Dinsdag is Inge aan de slag gegaan met een tuinontwerp voor een klant die al helemaal klaar was met de inrichting van het huis, maar nu moest de tuin nog aangepakt worden. Aan de hand van de drie schetsen van Inge heb ik drie collages gemaakt. Hierdoor krijgt de klant een goed beeld over de opstellingen die mogelijk zijn, maar ook weten zij zo welke planten/bloemen en materialen in het ontwerp toegepast worden.
Dinsdag heb ik verschillende collages gemaakt van tegels voor in een keuken. Alle tegels zijn verkrijgbaar bij KOL Tegels, de kraan is afkomstig van Hans Preyde Sanitair

Woensdag hebben we de 3D tekeningen afgemaakt van het balkon/serre en de grootste kamers van het huis. Doormiddel van verschillende hoeken hebben we de kamers en het balkon goed weer kunnen geven en heeft de klant een goed overzicht van hoe de kamers er leeg uit komen te zien.
Samen met Inge heb ik naar de tuincollages gekeken en deze afgemaakt. Een duidelijk verschil in opstelling en beplanting ook bij het ontwerpen van een tuin is belangrijk om de klant de diverse inzichten te geven. En het laat de denkwijze van de ontwerper zien.
Afgelopen donderdag heeft Inge een skypegesprek gehad met een klant uit Barcelona. Inge heeft vorig jaar de opdracht gekregen om een kantoorpand in te richten. Het gaat om één verdieping die geschikt moet zijn voor 18 man. Er moet dus goed gebruik gemaakt worden van de ruimte, waarin iedereen genoeg ruimte moet hebben en zich moet kunnen concentreren op zijn werk. Aan de hand van dit gesprek is Inge begonnen aan de aanpassingen van haar schetsen en ben ik begonnen aan de 3D tekening. 
In de middag zijn de klanten van een Bed and Breakfast in Zandvoort langs gekomen in de winkel van Kol Tegels en Hans Preyde Sanitair. Inge is met de klanten door de winkel gelopen en heeft de laatste keuzes in materialen vast gelegd. 
De keuze van de materialen voor de B&B in Zandvoort
Vrijdagochtend ben ik verder gegaan met mijn 3D tekeningen van het kantoor in Barcelona. Al snel stond er één van onze meubelmakers op de stoep om een nieuwe opdracht te bespreken. Hij heeft zelf de opdracht gekregen om een kast te maken in een oud grachtenpand in Amsterdam. Hij heeft Inge gevraagd om hier een ontwerp voor te maken. 
Aan het einde van de dag kwamen er twee nieuwe klanten uit Santpoort langs voor een oriënterend gesprek. Zoals de klant zelf beschreef hebben ze een jaren 70 huis gekocht wat niet meer van deze tijd was en waar niet veel leven meer in zat. Ze hebben als idee om de grote garage bij huis te betrekken, waardoor er een grote keuken en open eetruimte ontstaat. Er zijn dus veel technische vragen, waardoor zij Inge hebben benaderd. 
Huidige situatie jaren ’70 woning
Vorige week is weer omgevlogen. Ik heb veel te doen, waardoor de tijd heel snel gaat. Dat is natuurlijk een goed teken! Inge laat mij veel doen, waardoor ik veel leer over verschillende onderwerpen. Het is ook heel interessant om Inge schetsen te zien maken, zij betrekt mij hier veel bij en vertelt mij waarom zij iets kiest en waarom juist niet. Er komen ook veel technische en architectonische aspecten in beeld en daar leer ik erg veel van. 
Tot volgende week!

TESS